You are currently viewing Trashmageddon 2023 – szykuj się na zemstę wulkanizatora!

Trashmageddon 2023 – szykuj się na zemstę wulkanizatora!

Jak co roku, w ostatnią sobotę września, zachęcamy wszystkich do ruszenia tyłków z kanapy i przeżycia ekstremalnej przygody na 𝗧𝗿𝗮𝘀𝗵𝗺𝗮𝗴𝗲𝗱𝗱𝗼𝗻𝗶𝗲, której finałem będzie piękny czysty kawałek przyrody.

W tym roku wracamy do Szczecina by zmierzyć się z zemstą wulkanizatora dokonanej w jednym lasów! Dokładnie będzie to fragment Mezoregionu Puszczy Bukowej i Równiny Wełtyńskiej. Jeśli nic Wam to nie mówi, to powiemy wprost. Widzimy się 30. września 2023 r. w szczecińskich Żydowcach! Startem i zarazem metą będzie górny taras tamtejszego amfiteatru.

Szykujcie formę, bo teren będzie naprawdę wymagający, pełen stromych górek i dołów, z których trzeba będzie wydobyć tony śmieci. Skoro jest to zemsta wulkanizatora, to mniejszych i większych opon będzie prawdziwe zatrzęsienie!

Już teraz dołącz do wydarzenia i obserwuj nasze profile na Facebooku i Instagramie by być na bieżąco:

Zasady

Uczestnicy Trashmageddonu będą mieć maksymalnie 3 godziny na to, aby zebrać z lasu jak najwięcej śmieci. Aby je zebrać będą musieli często przedzierać się przez krzaki, górki, doły, powalone drzewa i inne przeszkody terenowe. Nie będzie lekko! Śmieci każdego uczestnika będą każdorazowo ważone na starcie/mecie i na tej podstawie zostaną wyłonieni zwycięzcy.

⚠️Tego robić nie wolno: ⚠️

• Zbierać śmieci grupowo na rzecz jednego zawodnika. Rywalizujemy fair play.
  • Startować z własnymi wózkami. Dozwolone jest jednak korzystanie z wózków, skrzynek i innych rzeczy wyrzuconymi w lesie.
  • Startować z dziećmi 👨‍👦
  • Startować z psem lub innym zwierzęciem 🐶
  • Zbierać gruz
  • Opróżniać kosze na śmieci

Start w Trashmageddonie jest bezpłatny po wcześniejszej rejestracji. Z uwagi na ekstremalny charakter wydarzenia, startować mogą wyłącznie osoby od 16 roku życia.

Nagrody

Każdy uczestnik Trashmageddonu jest zwycięzcą, dlatego po po zakończonych zmaganiach otrzyma na mecie wyjątkowy, pamiątkowy medal . W tym roku będzie to prawdziwy sztos!

Trójka najlepszych kobiet i mężczyzn z największą liczbą kilogramów zebranych odpadów otrzyma dodatkowo statuetki oraz nagrody rzeczowe, takie jak:

• weekendowe pobyty w hotalach Seaside Park Hotel**** w Kołobrzegu, Trzy Wyspy i Baltic Home Apartments w Świnoujściu
  • skoki na linie z 252 metrowego komina od Dream Jump
  • vouchery do Decathlona
  • zestawy piwne od Browaru Gryfus

Zapraszamy do obejrzenia krótkiej prezentacji miejsca zmagań podczas tegorocznej edycji zawodów.

Podstawowe informacje:

Data: 30.09.2023 r.
Miejsce: Amfiteatr, ul. Inżynierska, Szczecin-Żydowce
Odbiór pakietów: 10:00-11:30
Start zawodów: 12:00
Start zapisów: 30.08.2023
Limit uczestników: tylko 50 osób!!!
Opłata startowa:
nie ma i nie będzie  ale jeśli podoba Ci się to co robimy i możesz nas wspomóc, to zachęcamy do dokonywania dobrowolnych wpłat za pomocą modułu u dołu strony. Pozwoli nam to dalej rozwijać i organizować dla Was „wywrotowe” rzeczy.
Na koniec: coś słodkiego, fotki na ściance, dobra zabawa.

Organizator: Stowarzyszenie Wywrotka

Współorganizator: Pomorze Zachodnie