You are currently viewing Ruszają zapisy na pierwszy Kajakowy Eko Patrol w 2020 r.!

Ruszają zapisy na pierwszy Kajakowy Eko Patrol w 2020 r.!

Kajakowy Eko Patrol wraca na odrzańskie wody, tym razem aby stawić czoła „zemście wulkanizatora”, bo tak można określić widok Wyspy Dębina, której brzeg wygląda jak na załączonym obrazku. Opony będą zatem naszym głównym łupem, choć nie zabraknie też fotela i innych dziwnych rzeczy, które nigdy nie powinny się tam znaleźć. Data wydarzenia nie jest przypadkowa. Tego dnia obchodzić będziemy 75. urodziny polskiego Szczecina i w urodzinowym prezencie, trochę sprzątniemy miasto od strony wody w ramach akcji Zbierz 75 śmieci na 75. urodziny Szczecina!#75szczecinchallenge.

Ruszamy w niedzielę 5. lipca o godz. 10:00 z ul. Grobla na Golęcinie, skąd kajakami przeniesiemy się dosłownie na drugi brzeg, gdzie czekać na nas będą wszelkiej maści opony od osobówek po ciężarówki a nawet wózki widłowe.

W Kajakowym Eko Patrolu będzie mogła wziąć udział każda pełnoletnia osoba, która się zarejestruje i będzie chciała aktywnie włączyć się w akcję. Wystarczy pozytywna dawka energii i odrobina uśmiechu. Sprawność i siła fizyczna też się przyda, ponieważ po większość śmieci trzeba będzie wyjść na brzeg, a częściowo przysypane opony odkopać. O resztę zadba Stowarzyszenie Wywrotka, które zapewni kajaki, worki, rękawice drobny poczęstunek oraz świetną atmosferę.

UWAGA! LICZBA MIEJSC BARDZO OGRANICZONA!

A tak sprzątaliśmy na kajakach w ubiegłym roku:

Wydarzenie zostało dofinansowane przez Bosman Szczeciński w ramach Programu Bosman dla Regionu.

Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Prezydent Szczecina Pan Piotr Krzystek.

Partnerem wydarzenia jest firma Remondis Szczecin, która zadba o wywóz zebranych śmieci oraz Decathlon Szczecin.

Ten post ma jeden komentarz

1. Joanna

Super akcja! Brawa dla wszystkich uczestników-Jesteście Mega!!

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.