You are currently viewing Kajakowy Eko Patrol wyruszy sprzątać Parnicę – zmiana terminu!

Kajakowy Eko Patrol wyruszy sprzątać Parnicę – zmiana terminu!

Kajakowy Eko Patrol ponownie wyrusza na czyszczenie szczecińskich akwenów. Tym razem po raz pierwszy wybieramy się w nieco bardziej industrialną okolicę Grodu Gryfa, sprzątać Parnicę i Wyspę Ostrów Mieleński.

Tradycyjnie do udziału w Kajakowym Eko Patrolu zapraszamy wszystkich chętnych mieszkańców, którzy chcieliby połączyć przyjemne z pożytecznym i posprzątać nieco nasze miasto z wiosłem w ręku. Sprawność i siła fizyczna też się przyda, ponieważ poza wiosłowaniem niejednokrotnie trzeba będzie wyławiać ciężkie przedmioty. Kajakowy Eko Patrol to nie jest wszak wycieczka kajakowa. O resztę zadba Stowarzyszenie Wywrotka, które zapewni kajaki, worki, rękawice, drobny poczęstunek oraz świetną atmosferę.

Dzięki uprzejmości Przystani Wędkarskiej „Kolejarz”, na koniec akcji przewidziane jest wspólne grillowanie kiełbasek.

Startujemy w niedzielę 15.08.2021 r, godz. 10:00 z nabrzeża przy Bulwarze Gdańskim, obok ul. Energetyków (przy Centrum Motorowodnym Ślizg). Dojazd tramwajami 7 i 8 (przystanek Energetyków).
Koniec akcji sprzątania przewidziany jest ok. godz. 13-14 po czym wszyscy udadzą się kajakami na grilla. Koniec całego wydarzenia ok godz. 16.
UWAGA! Liczba miejsc bardzo ograniczona. Prosimy o zgłaszanie się jedynie osób w pełni zdecydowanych!

Zgłoszenia przyjmujemy do czwartku 12.08 do godz. 15:00. Informację o tym kto się zakwalifikował prześlemy również prześlemy uczestnikom w czwartek.
Wydarzenie finansowane jest ze środków Miasta Szczecin w ramach Programu Szczecin TworzyMy.

Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Prezydent Szczecina Pan Piotr Krzystek.

Bezpłatny odbiór zebranych odpadów gwarantuje firma Remondis Szczecin. Partnerem wydarzenia jest także sklep Decathlon Ustowo.

Wydarzenie miało się pierwotnie odbyć w dniu 8.08.2021 r. jednak z uwagi na silne podmuchy wiatru zostało przeniesione na 15.08.2021 r.