You are currently viewing Kajakowy Eko Patrol 2020 #4 – start zapisów

Kajakowy Eko Patrol 2020 #4 – start zapisów

Będzie to już czwarta wyprawa Kajakowym Eko Patrolem, której celem będzie oczyszczenie niewielkiego skrawka Odry i otaczającą ją przyrody z zanieczyszczeń pozostawionych przez człowieka. Na malowniczą Szczecińską Wenecję i Wyspę Zielona mieliśmy wybrać się już 2 tygodnie temu, lecz siła wyższa zmusiła nas do zmiany planów w ostatniej chwili i musieliśmy obrać kierunek na Dziewoklicz i Wyspę Akademicką. Co się odwlecze to nie uciecze i tym razem nic nie powinno przeszkodzić nam w udaniu się w to popularne przez kajakarzy i motorowodniaków miejsce.

Będzie to zatem wyprawa w miejsca urokliwe, piękne przyrodniczo i pełne wielu wyjątkowych i historycznych miejsc, które będziemy sprzątać. Większość śmieci będzie dostępna z poziomu kajaka, ale po niektóre z nich trzeba będzie pofatygować się na brzeg.

Ruszamy w niedzielę 30.08.2020 o godz. 10:30 z przystani przy Bulwarze Gdańskim (na tyłach kościoła Św. Trójcy przy ul. Energetyków).

W Kajakowym Eko Patrolu będzie mogła wziąć udział każda pełnoletnia osoba, która się zarejestruje, będzie chciała AKTYWNIE włączyć się w akcję sprzątania oraz dobrze umotywuje chęć swojego udziału. Poza tym wystarczy pozytywna dawka energii i odrobina uśmiechu. Sprawność i siła fizyczna też się przyda, ponieważ poza wiosłowaniem, niejednokrotnie trzeba będzie wyławiać ciężkie przedmioty. Kajakowy Eko Patrol to nie jest wszak wycieczka kajakowa. O resztę zadba Stowarzyszenie Wywrotka, które zapewni kajaki, worki, rękawice, drobny poczęstunek oraz świetną atmosferę.

UWAGA!

LICZBA MIEJSC JEST BARDZO OGRANICZONA!

PROSIMY O ZGŁOSZENIA JEDYNIE OD OSÓB W PEŁNI ZDECYDOWANYCH.

ZGŁOSZENIA PRZYJMUJEMY DO PIĄTKU 28.08 DO GODZ. 15:00!

A tak jedną z naszych poprzednich akcji pokazywano na szklanym ekranie:

Wydarzenie zostało dofinansowane przez Bosman Szczeciński w ramach Programu Bosman dla Regionu.

Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Prezydent Szczecina Pan Piotr Krzystek.

Partnerem wydarzenia jest firma Remondis Szczecin, która zadba o wywóz zebranych śmieci, sklep Decathlon Szczecin oraz Okręg Szczeciński Polskiego Związku Wędkarskiego i Społeczna Straż Rybacka.