Stowarzyszenie Wywrotka jest otwarte na współpracę z każdym, kto czuje i chce działać podobnie jak my, nie boi się wyzwań i ma głowę pełną pomysłów, które wspólnie moglibyśmy przełożyć na realne działania. Można działać razem z nami na dwa sposoby:

Zostań wolontariuszem

Jeśli chcesz realnie działać i pomagać w działaniach stowarzyszenia, zostań naszym wolontariuszem! W zależności od prowadzonych działań, będziesz zaangażowany/a w prace związane z przygotowaniem i realizacją poszczególnych projektów, które dadzą Tobie nie tylko wiele satysfakcji, ale wielokrotnie nauczą Cię wielu nowych rzeczy. Zdobyte w ten sposób doświadczenie praktyczne z pewnością zaowocuje w Twoim życiu prywatnym oraz dalszej karierze zawodowej. Dodatkowo każdy wolontariusz otrzymuje ubezpieczenie NNW oraz zaświadczenie o odbytym wolontariacie.

Dołącz do Stowarzyszenia

Jeśli sprawdzisz się jako wolontariusz a dodatkowo uznasz, że jesteś takim samym wywrotowcem jak reszta członków Stowarzyszenia i chcesz aktywnie działać na jego rzecz, możesz zostać członkiem Wywrotki. Do grona członków Stowarzyszenia zapraszamy każdego, kto akceptuje nasz regulamin i chce działać w ramach przyjętych obszarów działalności pożytku publicznego, a przy tym wykazuje się dużą odpowiedzialnością i samodzielnością w działaniu. Żadne z działań, które prowadzimy nie byłoby możliwe bez pisania wielu wniosków dotacyjnych, które później należy także rozliczyć, z czym nierzadko wiąże się szereg biurokratycznych procedur. Są to rzeczy, których na co dzień nie widać, ale są konieczne do spełnienia aby móc realizować, te praktyczne działania dające nam ogrom satysfakcji i kopa do dalszego działania. Z tym każdy członek Stowarzyszenia będzie musiał się zmierzyć. Ale spokojnie. To tylko tak strasznie brzmi 🙂 Każdy zawsze będzie mógł liczyć na pomoc i wsparcie bardziej doświadczonych członków Wywrotki.

Jeśli jesteś zainteresowany/a którąś z powyższych form współpracy z nami, po prostu napisz 🙂